تحولات منطقه

سرپرست سازمان دامپزشکی کشور گفت: اکثر اقلام دارو و تجهیزات حوزه دامپزشکی در داخل کشور تولید می‌شود و حتی زمینه صادرات به کشورهای دیگر هم به وجود آمده است.

تولید اکثر اقلام دارویی دامپزشکی در داخل و امکان صادرات به کشورهای دیگر
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

‌به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، وحید صالحی امروز در مراسم به مناسبت روز جهانی دامپزشکی که در سالن خوشه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اعلام کرد: امروزه اکثر اقلام حوزه دامپزشکی در داخل کشور تولید می‌شود و زمینه صادرات به کشورهای دیگر هم وجود دارد که این مسئله وضعیت امنیت غذایی کشور را تحکیم بخشیده است.

سرپرست سازمان دامپزشکی کشور تأکید کرد: در حال حاضر تولید واکسن، دارو، تجهیزات مرتبط با دامپزشکی، وضعیت بسیار خوبی در کشور دارد، به‌ویژه در حوزه دام درصد بالایی از اقلام مصرفی در داخل تولید می‌شود و زمینه صادرات به کشورهای دیگر هم وجود دارد.

وی با بیان اینکه خوداتکایی مطلوبی در تولیدات دامی و اقلام دامپزشکی وجود دارد، گفت: با این شرایط به دنیا نشان داده‌ایم که توانایی انتقال فنی و به‌ویژه واکسن و دارو را هم داریم.

لزوم پیوند دانشگاه و سازمان دامپزشکی

سرپرست سازمان دامپزشکی کشور به لزوم پیوند دانشگاه و سازمان دامپزشکی تأکید کرد: و گفت: به تجربه دیده‌ایم هر زمان رابطه خوبی بین دانشگاه و سازمان دامپزشکی وجود داشته، تولیدات ما پیشرفت‌های خوبی داشته است و هر زمان فاصله بین این دو افتاده، عواقب بدی برای تولیدات این حوزه رقم خورده است.

صالحی در ادامه به برون‌سپاری وظایف در سازمان دامپزشکی تأکید کرد و گفت: ما بسیاری از موفقیت‌های امروزه حوزه دامپزشکی را مرهون برون‌سپاری و حمایت‌های بخش خصوصی بوده‌ایم. همچنین در حوزه سلامت هم دامپزشکان کشور اتفاقات خوبی را رقم زده‌اند.

وی از تولید پایدار در این سازمان حمایت کرد و گفت: همه تلاش ما این است که هر تولیدی انجام می‌دهیم به وضعیت ثبات و پایدار برسد.

سرپرست سازمان دامپزشکی کشور از انجام پدافند غیرعامل در این سازمان خبر داد و اظهار داشت: مدیریت تولید در سازمان دامپزشکی کشور باید با رصد بحران‌ها انجام شود که در این صورت امنیت غذایی ارتقا می‌یابد.

صالحی همچنین از لزوم برنامه‌ریزی برای بیماری‌های دامی با علوم و فنون جدید خبر داد و گفت: نمی‌توان در این مسیر بدون آگاهی از فنون روزآمد دنیا پیش رفت و همچنین مدیریت و برنامه‌ریزی هم باید به این علوم مجهز باشد.

دغدغه‌های مرکز پژوهش‌های مجلس در حوزه دامپزشکی

در این مراسم، نگاهداری از مرکز پژوهش‌های مجلس هم طی صحبت‌هایی به چند نگرانی در حوزه دامپزشکی اشاره کرد و گفت: نخست اینکه ورود بی‌ضابطه دام از مرزهای شرقی به داخل کشور نگران‌کننده است و از سوی دیگر باید برای سویه‌های تب برفکی که در مرزهای غربی (عراق) وجود دارد، تدابیر جدی اندیشیده شود.

نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس تأکید کرد: باید نظارت‌های بیشتری بر تولید و استفاده از واکسن و داروهای دامپزشکی اعمال شود.

وی در ادامه به نظارت بیشتر بر کشتار دام و جلوگیری از حضور غیرمجاز اتباع در این مراکز تأکید کرد.

نگاهداری همچنبن بر لزوم افزایش مصرف آبزیان در کشور اشاره کرد و گفت: مصرف بیشتر این گونه محصولات می‌تواند فشار را از مصرف محصولات پروتئینی مانند گوشت و مرغ کم کند.

وی همچنین به لزوم مشارکت دامداران در تصمیم‌سازی‌ها تأکید کرد و گفت: هر چقدر این بخش مردمی‌سازی بشود نتیجه مطلوب‌تری خواهد داشت.

نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس اظهار داشت: در حوزه تولیدات دامی باید از شرکت‌های دانش بنیان و همچنین استارت آپ‌ها کمک گرفت. به تجربه دیده شده است هرچه در این حوزه فعال‌تر می‌شویم نتیجه بهتری در تولید به دست می‌آید.

مراسم روز جهانی دامپزشکی امروز با حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، نمایندگان مجلس، اساتید دانشگاه‌ها و دامپزشکان در سالن خوشه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.

منبع: خبرگزاری فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha